گروه تولیدی پاد جامه عصر

10 ویژگی ای که لباس کار مکانیکی باید داشته باشد

خصوصیت هایی که پوشاک کار‌ مربوط به‌مکانیک بایستی داشته باشد

استفاده از لباس کار، جزو موارد مهم برای ایمنی و محافظت از افراد در برابر آسیب های مختلف محیط کاری به شمار می رود. لباس کار بر اساس شغل و حرفه، در طراحی های مختلفی موجود می باشد تا علاوه بر ایجاد احساس راحتی و امنیت کارکنان، راندمان کار را نیز بالا ببرد. لباس کار مکانیکی ضمن اینکه از بروز خسارات جبران ناپذیر پیشگیری می کند، بسته به نوع تولید کننده، در رنگ، جنس، طرح، مدل و کیفیت مختلف تولید و دوخته می شود. در این مقاله قصد داریم که 10 ویژگی ای که لباس کار مکانیکی باید داشته باشد را بررسی کنیم. پس تا پایان همراه ما باشید.

ویژگی ای که لباس کار مکانیکی باید داشته باشد
ویژگی ای که لباس کار مکانیکی باید داشته باشد

اهمیت پوشیدن لباس کار مکانیکی

افراد در حرفه های مختلف مشغول به کار هستند و ممکن است با خطرات و تهدیدهای متعددی مواجه شوند. به طور مثال، یک تعمیرکار وسایل نقلیه دائما با روغن ریزی ماشین ها و یا خرابی اجزای مختلف وسیله نقلیه سرو کار دارد. اگر این شخص لباس مکانیکی مناسب به تن نداشته باشد، چه بسا که روغن موتور ماشین بر روی بدن وی بپاشد و مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین، مهم است که پوشیدن لباس کار از الزمات حرفه های مختلف در نظر گرفته شود.

معرفی 10 ویژگی لباس کار مکانیکی

لباس کار مکانیکی نوعی از لباس کار ایمنی محسوب می شود که هر فرد شاغل در فعالیت های مکانیکی، ملزم به استفاده از آن است. لباس کار مکانیکی باید به نحوی تولید شود که علاوه بر حفظ ایمنی، فرد به راحتی آن را مورد استفاده قرار بدهد. در ذیل، چند مورد از مهمترین ویژگی های لباس کار مکانیکی را بیان می کنیم.

۱. قابلیت شست و شوی آسان لباس مکانیکی

قابلیت شست و شوی آسان یکی از مشخصات لباس کار مکانیکی است. استفاده از لباس در مدت زمان طولانی، کثیفی بیش از اندازه آن را به دنبال دارد. پس باید لباس مکانیکی قابلیت شست و شوی آسان این حجم از کثیفی را داشته باشد.

۲. جنس و کیفیت بالای لباس مکانیکی

لباس مکانیکی باید از جنس کیفیت بالایی برخوردار باشد تا علاوه بر استفاده در بازه زمانی طولانی، در برابر شست و شو هم مقاومت و کیفیت خودش را از دست ندهد. گاهی اوقات مواد شوینده بر تار و پود لباس بسیار تاثیرگذار هستند. به همین دلیل لازم است که لباس مقاومت خوبی در برابر این مواد شیمیایی داشته باشد.

۳. باز یا پاره نبودن لباس مکانیکی

لباس مکانیکی به صورت یکسره دوخته می شود. در واقع دو تیکه بودن لباس کار و یا پاره بودن آن، احتمال آسیب و صدمات ناشی در حین کار را افزایش می دهد.

۴. راحت و آزاد بودن لباس کار مکانیکی

برای اینکه فرد بتواند کار خود را به درستی انجام دهد، باید لباس کار آزاد و راحتی به تن داشته باشد.‌ لباس مناسب، قدرت مانور و حرکت را برای کارکنان به شیوه درستی فراهم می کند. در مقابل لباس تنگ موجب ایجاد مشکلات زیاد برای افراد می شود.

۵. مقاومت بالای لباس کار مکانیکی در برابر موارد مختلف

لباس کار مکانیکی علاوه بر ایجاد راحتی برای فرد مکانیک، از ریختن مایعات مختلف مانند روغن بر روی وی جلوگیری می کند. تعمیرکاران اغلب در محیط های گرم با مواد شیمیایی، روغن، سوخت و … فعالیت می کنند. پس داشتن یک لباس کار مقاوم می تواند از آنها در شرایط مختلف محافظت کند و بازدهی کاری آنها را بالا ببرد.

خصوصیت هایی که لباس‌ کار‌ مکانیکی‌ بایستی داشته باشد
خصوصیت هایی که لباس‌ کار‌ مکانیکی‌ بایستی داشته باشد

۶. اندازه استاندارد لباس کار مکانیکی

لباس کار مکانیکی در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید و دوخته می شود. هر یک از افراد مطابق با وزن و قد خود، باید از لباس مکانیک استاندارد، استفاده نماید. لباس کار مکانیکی با اندازه کوچکتر از حد استاندارد، باعث کلافگی و ناراحتی فرد تعمیرکار در زمان انجام کار می شود. لباس کار مکانیکی بزرگتر از میزان استاندارد هم بر نحوه کار تعمیرکار تاثیر منفی داشته و موجب کاهش راندمان فعالیت می شود.

۷. داشتن جیب های متعدد

یکی دیگر از ویژگی های لباس کار مکانیکی مناسب، داشتن جیب های متعدد است. این جیب ها دسترسی آسان به ابزارهای مکانیکی مانند آچار، انبردست، پیچ گوشتی و ..‌. برای فرد تعمیرکار به وجود می آورد. در نتیجه سرعت عمل وی را برای انجام کار، افزایش می دهد.

۸. داشتن آستر داخلی در لباس کار مکانیکی

لباس کار مکانیکی مناسب باید دارای آستر داخلی باشد. این آستر، ضد حساسیت بوده و از تعریق فرد جلوگیری می کند. یکی از معضلات افراد هنگام پوشیدن لباس کارهای غیر استاندارد، تعریق بیش از حد است که سبب ممانعت آنها از انجام کار می شود. لباس کار مکانیکی استاندارد با دارا بودن آستر داخلی، از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری خواهد کرد.

۹. هماهنگی جنس لباس کار مکانیکی با فصول سرد و گرم

یک لباس کار مکانیکی مناسب باید جنسی مطابق با فصل سال، داشته باشد. به طور مثال اگر تعمیرکار در محلی با آب و هوای سرد کار می کند، باید لباس کار آستر پشمی داشته باشد که برای فصل زمستان بسیار مناسب است. در مکان هایی که میزان بارش باران زیاد است و افراد در معرض باران قرار دارند، البسه مکانیکی ضد آب کلاه دار بهترین گزینه به نظر می رسند.

۱۰. مطابقت لباس کار مکانیکی با میزان بودجه

لباس کار مکانیکی برای شما مناسب است که مطابق با میزان بودجه تان باشد. پس در هنگام خرید و انتخاب، به قیمت لباس کار مکانیکی توجه نموده و نمونه ای متناسب با میزان بودجه خریداری کنید.

خصوصیت هایی که پوشاک کار‌ مربوط به‌مکانیک بایستی داشته باشد
خصوصیت هایی که پوشاک کار‌ مربوط به‌مکانیک بایستی داشته باشد
نتیجه گیری درباره 10 ویژگی ای که لباس کار مکانیکی باید داشته باشد

افراد شاغل در محیط های پر خطر، به تجهیزات و ابزارهای مناسب نیاز دارند تا از آنها در برابر موارد مختلفی محافظت کنند. لباس کار مناسب یکی از مهمترین این تجهیزات است که بر اساس نوع و حرفه شخص، متفاوت می باشد. لباس مکانیکی یکی از انواع این لباس کارها به شمار می رود که کمک بسیاری به شما در زمینه افزایش ایمنی و بازدهی کار ارائه می دهند. ویژگی ها و استانداردهای لازم که باید در هنگامی طراحی و دوخت لباس کار مکانیکی در نظر گرفته شود، در این مقاله به طور کاملا دقیق توضیح داده شد. امیدوار هستیم که با پوشیدن لباس مناسب، سلامتی خود را در محیط کار حفظ کنید.

سوالات متداول درباره 10 ویژگی ای که لباس کار مکانیکی باید داشته باشد

۱. قیمت لباس کار مکانیکی چقدر است؟
لباس کار مکانیکی با قیمت های متفاوتی عرضه می شود و تحت تاثیر موارد مختلقی قرار دارد. جنس و کیفیت پارچه لباس، از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده قیمت لباس کار مکانیکی هستند.
۲. پارچه به کار رفته در لباس کار مکانیکی از چیست؟
لباس کار مکانیکی از پارچه های متعددی مانند جین، ویسکوز، کتان و … تولید می شود. همه این پارچه ها بسیار مقاوم هستند.
۳. لباس کار مکانیکی در چه سایز بندی تولید می شود؟
برخی از مدل های لباس مکانیکی مانند لباس مکانیکی زنانه، سایز فری سایز دارند. لباس مکانیکی پسرانه هم از سایز M تا ۲XL عرضه می شود.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید