گروه تولیدی پاد جامه عصر

4 راه استریل کردن لباس کار کادر درمان

4 راه استریل کردن لباس کار کادر درمان

کادر درمان و پرسنل بیمارستان ها یکی از آسیب پذیر ترین قشر های جامعه محسوب می شوند چرا که دائما با عفونت، آلودگی و میکروب ها در تماس هستند. از این رو برای کاهش انتقال بیماری ها و ابتلای فرد به انواع عفونت ها باید تمام نکات بهداشتی را به طور کامل رعایت کنید و از این طریق از انتقال بیماری ها جلوگیری کنید. یکی از مهم ترین تجهیزات، لباس کار ها می باشند که باید با بهترین و مناسب ترین روش ها شسته شده و استریل شوند. اگر شما نیز می خواهید با 4 راه استریل کردن لباس کار کادر درمان آشنا شوید، کافیست که تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

4 راه استریل کردن لباس کار کادر درمان

با توجه به عفونی بودن فضای بیمارستان ها و مراکز درمانی نیاز است که پرسنل فعال در این مجموعه ها همواره دو دست لباس کار مناسب داشته باشند. هر یک از اعضای کادر درمان با توجه به وظیفه ای که دارند باید لباس کار های مختلفی داشته باشند.

۱۱ راه استریل کردن لباس کار کادر درمان

سر پرستار: روپوش و شلوار سرمه ای، مقنعه و کفش سفید
لباس بهیار: مقنعه، روپوش، شلوار و کفش سفید
لباس کمک بهیار: روپوش سفید با یقه، سر آستین و جیب آبی آسمانی
لباس بیمار بر: روپوش سبز کاهویی یا کرم رنگ با یقه، سر آستین و جیب قهوه ای
لباس انبار دار بخش: روپوش کرم با یقه، سرآستین و جیب سرمه ای
لباس خدمات: قهوه ای و یا آبی
۱۱ راه استریل کردن لباس کار کادر درمان وجود دارد که بهتر است هر یک از اعضاء دو دست لباس کار داشته باشد تا در صورت لزوم هنگام شستشوی یک لباس کار از لباس دوم استفاده نماید. باید دقت داشته باشید که لباس کار ها باید همواره تمیز و بدون هیچ گونه لکه خون، عفونت و یا آلودگی بیمارستانی باشند، در غیر این صورت احتمال گسترش عفونت و انتقال بیماری ها به شدت افزایش می یابد. پرسنل در صورت مشاهده هر گونه لک و آلودگی بر روی لباس کار خود باید سریعا نسبت به تعویض و شستشوی آن ها اقدام نمایند تا از این طریق از انتقال بیماری ها جلوگیری شود.

روش های استریل کردن روپوش کادر درمان

4 راه استریل کردن لباس کار کادر درمان وجود دارد که می تواند در بهبود سلامت فردی و اجتماعی جامعه بسیار موثر باشد.

  1. اولین مرحله برای پاکسازی و استریل کردن این لباس کار ها، شستشوی آن ها می باشد که با این کار هر گونه آلودگی، خون، مخاط و … از روی لباس تمیز می شود. در این مرحله از آب و مواد صابونی مناسبی استفاده می شود تا همه آلودگی های موجود بر روی لباس ها از بین برود.
  2. این لباس ها باید برای شستشو هفته ای دو مرتبه به لنژری انتقال داده شوند تا در آن بخش به درستی و مطابق با استاندارد ها شسته شوند.
  3. معمولا برای روپوش های سفید از مواد صابونی استفاده می کنند و در شرایط لزوم از وایتکس نیز استفاده می کنند، برای شستشوی بهتر باید از آب گرم استفاده شود تا تمام آلودگی از بافت لباس خارج شده و لباس کار تمیز و پاکیزه شود.
  4. یکی از مهم ترین اقدامات پس از اتمام کار شستشو، قرار دادن لباس کار ها در برابر نور خورشید می باشد. این کار کمک می کند تا هر گونه عفونت احتمالی باقیمانده در روپوش ها به طور کامل از بین رفته و لباس کار کاملا تمیز و استریل شوند.

۱۱ راه استریل کردن لباس کار کادر درمان

از بین بردن لکه های مختلف از روی لباس کادر درمان

برای آشنایی با روش های استریل کردن لباس کار کادر درمان باید بدانید که از بین بردن لکه ها به روش های مختلفی انجام می گیرد. در حقیقت هر یک از لکه ها باید با مواد شوینده خاصی شسته شوند تا لکه آن ها از بین برود، از این رو در ادامه با این روش ها بیش تر آشنا می شویم.

از بین بردن لکه خون

یکی از مواد آلوده ای که احتمال دارد بر روی لباس کار های پرسنل بیمارستان ها مشاهده کنید، لکه خون می باشد. برای از بین بردن این لکه ها از روی لباس باید از آب سرد استفاده کنید و بهتر است که هر چه سریع تر فرآیند شستشو را آغاز کنید. دقت داشته باشید که آب گرم این لکه ها را بر روی لباس ثابت کرده و آن ها را از بین نمی برد. همچنین توجه داشته باشید که اگر زمان زیادی از ریختن خون بر روی لباس کار شما می گذرد باید ابتدا مواد شوینده مناسبی بر روی لباس ریخته، ۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس برای شستشوی آن اقدام کنید.

رفع لکه پماد و روغن

برای بر طرف کردن این نوع لکه ها ابتدا باید مواد جامد باقیمانده بر روی لباس را برداشته و سپس مواد شوینده مناسبی بر روی آن بریزید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس لباس کار را با آب گرم بشویید تا لکه های روغنی موجود بر روی آن از بین بروند.

رفع لکه دارو های مایع

از بین بردن این نوع لکه ها از روی لباس کار ها امری سخت می باشد اما بهترین روش این است که لباس کار را برای مدت یک ساعت در آب خنک و ماده سفید کننده اکسیژن دار نگه دارید و یک ساعت به آن زمان بدهید. دقت داشته باشید که هر چه روپوش را بیش تر در این محلول نگه دارید احتمال تمیز شدن لکه ها بر روی آن بیش تر می باشد.

از بین بردن لکه ید

برای رفع این نوع لکه ها باید از مواد شوینده آنزیم دار و آب گرم استفاده کنید. برای اثر بخشی بیشتر و تمیز شدن راحت تر لکه ها باید حدود ۴ ساعت لباس کار را درون محلول بگذارید و سپس آن را بشویید.

از بین بردن لکه ادرار، استفراغ و مدفوع

از آن جایی که این مواد دارای مقداری پروتئین هستند باید سریعا با آب سرد شسته شوند همچنین برای از بین بردن بوی بد این مواد می توانید یک یا دو قاشق جوش شیرین به محلول شوینده اضافه کنید.

نکات شستشوی روپوش کادر درمان در خانه

نکات شستشوی روپوش کادر درمان در خانه

گاهی اوقات پرسنل کادر درمان تصمیم می گیرند که لباس کار خود را به خانه آورده و خود برای شستشوی آن ها اقدام کنند. برای این کار باید دقت داشته باشید که 4 راه استریل کردن لباس کار کادر درمان وجود دارد که برای این کار باید ابتدا لباس های سفید را از لباس های رنگی جدا کنید. این کار باعث می شود تا از رنگ پس دادن لباس ها به یکدیگر جلوگیری شود و لباس های سفید با کیفیت بالاتری شسته شوند. هنگام انتقال لباس کار از بیمارستان به خانه باید از نایلون های محکمی استفاده نمایید و درب کیسه را محکم گره بزنید.
زمانی که به خانه رسیدید لباس را دور از بقیه وسایل قرار دهید و هر چه سریع تر برای شستشوی آن ها اقدام کنید. اگر روپوش شما دچار لکه شده است باید پودر آنزیم دار بر روی آن ریخته و ۱۵ دقیقه صبر کنید. پس از آن لباس را درون لباسشویی ریخته و دکمه استارت را فشار دهید. توجه کنید که لباس کار خود را به تنهایی درون ماشین لباسشویی انداخته و با مابقی لباس های خود قاطی نکنید.

کلام آخر

زمانی که شما با راه های استریل کردن لباس کار کادر درمان آشنا شوید متوجه خواهید شد که نحوه شستشوی لباس کارها و یا روپوش های بیمارستانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. افراد باید به نوع و بافت پارچه های لباس کار توجه داشته باشند و بر اساس آن مواد شوینده مناسبی را انتخاب نمایند. این ماده شوینده باید لکه ها را به طور کامل از بین ببرد و به بافت پارچه آسیب نرساند. همچنین باید توجه کنید که برای شستشوی این لباس ها بهتر است که از ماشین لباسشویی استفاده کنید و پس از اتمام کار از آن ها را در مقدار تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید و سپس اتوکشی کنید. این کار سبب می شود تا هر گونه عفونت، باکتری و یا آلودگی از روی سطح لباس ها خارج شده و از بین برود.

سوالات متداول

1.برای شستشوی اسکراب اتاق عمل دمای آب باید چقدر باشد؟
دمای آب برای شستشوی این نوع لباس کار ها باید کم تر از ۲۵ درجه سانتی گراد باشد. شستشوی این نوع لباس ها با دمای بیش تر از مقدار تعیین شده، سبب آسیب به بافت لباس ها می شود.
2.آیا می توان لباس کار های کادر درمان را با ماشین لباسشویی شست؟
بله، استفاده از این دستگاه بهترین روش برای شستشوی لباس ها می باشد که به ثبات رنگ آن ها کمک می کند. برای نتیجه بهتر کافیست که از مواد شوینده آنزیم داری استفاده کنید که با بافت لباس مطابقت داشته باشد.
3.هنگام شستشوی لباس کار های سفید کادر درمان چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟
برای این نوع لباس ها باید از پودر صابون استفاده کنید و در صورت نیاز می توانید کمی مایع سفید کننده به لباس کار بیافزایید. همچنین دقت داشته باشید که لباس کار های رنگی را با لباس کار سفید ترکیب نکنید تا از رنگ دادن لباس ها به یکدیگر جلوگیری شود.

امتیاز دهید post

دیدگاهتان را بنویسید