گروه تولیدی پاد جامه عصر

آشنایی با پارچه های به کار رفته در لباس های کار

آشنایی با پارچه های مصرف شده در لباس‌ های کار

آشنایی با پارچه های به کار رفته در لباس های کار ، امروزه با پیشرفت صنعت نساجی، تنوع پارچه های لباس کار رو به افزایش است و بر انواع مواد تخصصی با قابلیت ها و ویژگی های بسیار خوب نیز افزوده می شود. مواد لباس کار یکی از مهمترین عوامل در حفظ ایمنی، طول عمر و اثربخشی لباس کار است. استفاده از لباس کار ایمنی می تواند ظاهر کارکنان را در محیط کار تنظیم کند و نظم و زیبایی خاصی به محیط کار ببخشد. ما در این مقاله سعی می کنیم اهمیت پارچه های به کار رفته در لباس های کار را با ویژگی ها و مزایا و معایب بررسی کنیم.

آشنایی با پارچه های به کار رفته در لباس های کار
پارچه های به کار رفته در لباس های کار

معرفی پارچه های به کار رفته در لباس های کار

به طور کلی، جنس لباس کارها را بر حسب پارچه های به کار رفته به چند دسته تقسیم می کنند که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم.

  • پارچه پلی استر در لباس کارها

انواع لباس کار پلی استر در بازار تولید و عرضه می شود. پارچه های پلی استر به راحتی تا می شوند و چروک نمی شوند. قابلیت شستشوی چندگانه و سرعت خشک شدن بالا از دیگر ویژگی های این محصولات است. شما می توانید این نوع لباس ها را برای مدت طولانی بپوشید، بدون اینکه پارچه ماده و شکل اصلی خود را از دست بدهد. جریان هوا به خوبی از طریق این ماده نفوذ نمی کند و از آنجایی که این ماده مصنوعی است، می تواند باعث خارش و حساسیت پوستی شود. پلی استر قابل بازیافت نیست و بنابراین برای محیط زیست گزینه مناسبی محسوب نمی شود.

  • پارچه لباس کار از جنس پنبه

برای ساخت برخی از لباس های کار از دو نوع پارچه 100% و 70% استفاده می شود. پارچه ساخته شده از پنبه طبیعی بسیار نرم و راحت است. شستن پارچه های به کار رفته در لباس های کار پنبه ای در دمای 90 درجه سانتیگراد امکان پذیر است. خواص متنوع جنس پنبه ای این پارچه را به اولین انتخاب برای دوخت لباس کار و مشاغل خاص تبدیل کرده است.

  • جنس کتانی پارچه لباس کار

جنس مواد به کار رفته در برخی از لباس های کار از کتان است که الیاف گیاهی محسوب می شود. این پارچه را می توان مقاوم ترین نوع پارچه دانست. زیرا این محصولات در برابر شستشوی منظم و تماس با مواد شیمیایی مقاومت می کنند.

  • پارچه برزنتی به کار رفته در لباس های کار

این پارچه به دلیل استحکام و انعطاف پذیری بالا و همچنین خاصیت ارتجاعی در بیشتر لباس های کار استفاده می شود. به طور معمول در طراحی پارچه برزنتی از پنبه و پلی استر هم استفاده می شود.

  • جنس ترگال به کار رفته در لباس های کار

ترگال نسبت به تترون و فیلامنت ضخامت متوسطی دارد و برای جاهایی که لباس کار نیازی به استحکام زیادی ندارد مناسب است. این پارچه خنک‌تر از پارچه نخی است و بیشتر برای لباس‌های پزشکی و آزمایشگاهی، رستوران ها، لباس فرم در مجموعه های مختلف استفاده می‌شود. در تولید این پارچه از پلی استر و ویسکوز استفاده می شود که ممکن است با افزایش یا کاهش میزان این الیاف، مقاومت پارچه را کاهش یا افزایش دهد.

آشنایی با پارچه های استفاده شده در لباس‌ های کار
پارچه های استفاده شده در لباس‌ های کار
  • پارچه تترون به کار رفته در لباس های کار

پارچه تترون به عنوان یک انتخاب عالی از جمله پارچه های به کار رفته در لباس های کار محسوب می شود. این نوع لباس کار برای فصل گرم توصیه می شود. راحتی بهتر و ضخامت کمتر آن نسبت به سایر پارچه ها این نوع پارچه را به یکی از پرفروش ترین پارچه های لباس کار تبدیل کرده است.

  • ترکیب پلی استر و پنبه

پارچه های ساخته شده از ترکیب پلی استر و پنبه یکی از بهترین انتخاب ها برای کارگران صنعتی است. زیرا محصول ضد چروک و بدون لک است. از طرفی می توانند فرم اولیه خود را به خوبی حفظ کنند. استفاده این محصول دارای رطوبت بالا و قابلیت تنفس است. پارچه های پلی استر و پنبه ای بادوام هستند و عملکرد الیاف طبیعی و مصنوعی را نشان می دهند.

چرا کیفیت پارچه های به کار رفته در لباس های کار مهم است؟

لباس کار برای مشاغل مختلف باید پاسخگوی نیازهای کار انجام شده باشد و علاوه بر ویژگی های مطلوب، راحت و منعطف باشد. اگر لباس کار از راحتی و انعطاف کافی برخوردار نباشد، کارایی و اثربخشی افراد کار کاهش می یابد. توصیه می شود در انتخاب لباس کار راحتی و انعطاف را در نظر بگیرید و پارچه های به کار رفته در لباس های کار را متناسب با نیاز شغل مورد نظر انتخاب کنید. عدم استفاده از لباس مناسب در برخی موارد می تواند منجر به آسیب به کارگران شود. لباس کار مناسب لباسی است که ترکیبی از راحتی، ویژگی های ایمنی و انتخاب رنگ مناسب باشد.

آشنایی با پارچه های مصرف شده در لباس‌ های کار
پارچه های مصرف شده در لباس‌ های کار
نکته پایانی درباره آشنایی با پارچه های به کار رفته در لباس های کار

لباس کار از جمله ابزار ایمنی است که کار را آسان کرده و کاربر را ایمن نگه می دارد. به طور کلی لباس هایی که در حین کار می پوشید باید متناسب با موقعیت حرفه ای شما باشد، زیرا این پوشش نشان دهنده موقعیت کاری شما است و بر نقش شما در محل کار تاثیر می گذارد. برای تهیه پارچه های به کار رفته در لباس های کار از دسته های مختلفی از مواد اولیه و الیاف طبیعی، مصنوعی و شیمیایی استفاده می شود.لطفا مقاله چرا لباس کار بپوشیم؟ را هم مطالعه کنید.

سوالات متداول درباره آشنایی با پارچه های به کار رفته در لباس های کار

1-مزایا و معایب پارچه پلی استر در تولید لباس کار چیست؟
مزیت پلی استر این است که می توان آن را برای مدت طولانی پوشید و بسیار بادوام است و شکل خود را از دست نمی دهد. عیب آن عدم وجود منافذ برای جریان هوا در این نوع پارچه است و به دلیل مصنوعی بودن باعث خارش بدن می شود.

2-در تهیه لباس کار از چه جنس پارچه هایی استفاده می شود؟
پارچه های به کار رفته در لباس های کار معمولا از جنس ترگال، پلی استر، پنبه، کتان، نایلون، ترکیب پنبه و پلی استر و برزنت هستند.

3-پارچه مورد استفاده برای دوخت انواع لباس های کار باید با توجه به چه شرایطی تهیه شود؟
برای انتخاب پارچه ها باید به مقاومت مواد به کار رفته در لباس ها، آب و هوای منطقه، موقعیت کارکنان و شرایط کار آن ها توجه کرد.

3/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید